Kopen in Vredeoord

‘Vredeoord is buiten wonen in de stad’

Kopen-in-Vredeoord-Nieuwbouw-Eindhoven-Tom-en-Judy

Tom en Judy wonen al een tijdje op Vredeoord. In hun zelfgebouwde en zelfvoorzienende houten huis. Zij verhuizen nu naar het hart van de wijk, met hun huis én hun tuin.

“Vredeoord is buiten wonen in de stad”, zegt Tom. “Er is een stuk meer groen dan gemiddeld in de stad. Bovendien ben je zo in het prachtige landgoed De Grote Beek en het Philips de Jongh park. Maar ook het ‘buiten’ in de wijk wordt echt fijn en veilig. Een groene omgeving waar mensen om geven en voor willen zorgen.”

Groenzorg

Tom is bos- en boombeheerder. Hij gaat invulling geven aan het groenplan van de wijk, samen met andere bewoners uit de wijk. “Je kunt veel plezier beleven aan het samen werken en het zorgen.” Tegelijk draagt groenzorg bij aan grote opgaves als een gezonde bodem, een fijne plek voor verschillende dieren en planten, waterberging en verkoeling.

Ook Judy heeft groene vingers. Veel van hun eten komt uit haar moestuin. Ze droomt van een gezamenlijke kas voor de wijk. Ze gaat in ieder geval een kruidentuin aanleggen en heeft het plan om kippen te houden, om samen met de kinderen van de buurt te verzorgen.

Off-grid

Tom en Judy hebben veel ervaring en kennis van duurzaam bouwen en leven – hun huis is volledig off-grid. Die kennis delen ze graag met andere bewoners van Vredeoord. Ze hebben het gebied de laatste jaren om zich heen zien veranderen van braakliggend terrein, tot bouwplaats, en straks tot een hele nieuwe wijk. “We hebben zin om er samen met andere bewoners ook daarna aan verder te bouwen.”

Terug naar De Buren

 

Zoekvenster sluiten