Kopen in Vredeoord

‘Hier wil ik zelf wonen!’

Kopen-in-Vredeoord-Nieuwbouw-Eindhoven-Marian
Marian maakte het stedebouwkundig plan voor Vredeoord. En ze werd zo enthousiast dat ze er nu zelf ook gaat wonen. In een zelfgebouwde ‘hut in het bos’.

“De locatie van Vredeoord is te gek”, begint Marian. “Je zit dichtbij de reuring van Strijp S en wandelt zo het bos in.” Ze is al van het begin af aan betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe buurt. Als stedebouwkundige dacht ze na over hoe ze de buurt zo prettig mogelijk kan inrichten voor de toekomstige bewoners.

Je droom bouwen

Op de Dreef is ruimte gecreëerd voor groepen die samen willen bouwen (CPO). “We hebben toen gekeken naar boeken als Rock the Shack, over pure en eenvoudige woningen op fantastische plekken.” Samen met haar vriend Remco besloot ze zelf zo’n groep te starten: Cabins in the Wood. “Een kans om je droom te bouwen.” De club bestaat uit elf duurzame houten woningen. “Wonen in het landschap staat voorop: een mooie hut tussen de bomen. En we zoeken een fijne balans tussen collectiviteit en individualiteit.”

Ontmoeten

Marian kijkt uit naar de nieuwe buurt. Naast zelfbouwkavels zijn er huurwoningen en koopwoningen, allemaal door elkaar. De openbare ruimte is ingericht zodat je elkaar op verschillende manieren kunt ontmoeten. “Op de loper, een brede wandelroute door de wijk, kun je flaneren, rennen of op een bankje lekker kletsen. De Dreef is juist wat natuurlijker, met water en groen.”

Terug naar De Buren

 

Zoekvenster sluiten