Kopen in Vredeoord

‘Vredeoord is samen een mooi leven maken’

Kopen-in-Vredeoord-Nieuwbouw-Eindhoven-Doriana

Voor Doriana voelt Vredeoord als een eigen dorpje binnen Eindhoven. Ze heeft zin om samen met de buurt activiteiten op te zetten.

“Het community-aspect, dat sprak me direct aan”, vertelt Doriana. Ze verhuist dit voorjaar met haar kinderen van 12 en 18 naar Vredeoord. Haar oudste is inmiddels het huis uit. Gelukkig zijn begint bij jezelf, maar het gaat ook om hoe je samen met anderen leeft, benadrukt ze.

De inrichting van Vredeoord nodigt uit om samen met je buren activiteiten te ondernemen of naar elkaar uit te kijken. Maar dat moet allemaal geen verplichting zijn. “Het is een uitnodiging, we moeten elkaar ruimte geven om dingen te doen.”

Yoga

Doriana geeft yoga en meditatielessen, en zou straks graag ook in Vredeoord met anderen aan yoga of meditatie doen. En ze moedigt anderen aan om iets heel anders te doen. “Er ontstaan vanzelf groepjes. Sommige mensen houden van kaarten, anderen van hardlopen en weer anderen van yoga.” Waar Doriana ook naar uitkijkt: “Straks als het lekker weer is, kunnen we buiten picknicken. Dan brengt iedereen die mee wil doen zelf iets mee.”

“Bij de bijeenkomsten is een fijne sfeer en energie”, vindt Doriana. “Het is natuurlijk wel een deel van Eindhoven, maar toch lijkt een eigen dorpje te worden. Dat voelt goed. Ik zeg dus echt Ja! tegen Vredeoord!”

Terug naar De Buren

 

Zoekvenster sluiten