Kopen in Vredeoord

‘Onze nieuwe woning is lekker ruim’

Kopen-in-Vredeoord-Nieuwbouw-Eindhoven-Diderik-en-Marianne
Diderik en Marianne hebben een woning gekocht op Vredeoord. Vanwege het huis, de locatie én de buurt. “Eenmaal bij de makelaar bleken er steeds meer plussen te zijn.”
Ze waren niet echt actief op zoek naar een nieuwe woning, begint Diderik zijn verhaal. Maar hij raakte aan de praat met iemand die net een huis had gekocht op Vredeoord. “Misschien dat het ook wel iets voor ons was. Ja, toen begon het te kriebelen.” Ze hadden wel al eens gezegd waar een nieuwe woning aan moest voldoen: iets met veel groen of in het buitengebied én niet te ver van de school van dochters Iris (9) en Mijs (6).
“Eenmaal bij de makelaar bleken er steeds meer plussen te zijn”, vertelt Diderik. “Steengoed, zo heet onze woning, is lekker ruim. Straks hebben de kinderen allebei een eigen slaapkamer en dan hebben we nog een grote zolder. Ook heel praktisch: openslaande tuindeuren en een grote badkamer met bad.”

Burendag

In eerste instantie vielen Diderik en Marianne dus voor de locatie en het huis zelf, maar ‘gaandeweg werd het nog leuker’. “Er worden nu al actieve groepen opgericht om samen aan de buurt te werken. En er is een gezamenlijke Buurtschuur en een gezamenlijke tuin. Tijdens de burendag die onlangs was, heb ik al veel andere toekomstige bewoners gesproken.”
Diderik is outdoor-sportinstructeur. “Dat doe ik bijvoorbeeld in de stad, trainen met alle bankjes en richeltjes die de stad te bieden heeft. Het lijkt me leuk om ook outdoor-trainingen te organiseren in de wijk of sportsessies in het Philips de Jonghpark of op Landgoed de Grote Beek. Daar ben je zo vanuit Vredeoord!”

Terug naar De Buren

 

Zoekvenster sluiten