Kopen in Vredeoord

‘Een perfecte plek om op te groeien’

Kopen-in-Vredeoord-Nieuwbouw-Eindhoven-Anouk-en-Mohamed

Voor Anouk en Mohamad is Vredeoord een perfecte plek om hun jonge gezin groot te brengen. Gezellig, inclusief, ruimte om te spelen en met oog voor elkaar.
“In het hofje in Nuenen waar we nu wonen, is onze dochter Carolina Nour de enige peuter. Dat vinden we jammer voor haar. Op Vredeoord zal dat zéker niet gebeuren.” De nieuwe wijk is zo ingericht dat de achtertuinen van de gezinswoningen aansluiten op brede, gezamenlijke achterpaden.
Dat doet Anouk denken aan vroeger. “In Best, waar ik opgroeide, waren de hekjes naar het achterpad ook laag. De kleine kinderen speelden er altijd samen en er werd van alles georganiseerd: van ‘pannenkoekenfeestjes’ tot ‘ter land, ter zee en in de lucht’ met versierde fietsjes en skateboards. Daar kijk ik nu ook naar uit.”

Gegrilde paprika

Anouk en Mohamad leerden elkaar drie jaar geleden kennen. Mohamad was compleet verrast door de blauwogige Nederlandse die hem in het Arabisch aansprak. Ze zien Vredeoord als een gezellige, inclusieve wijk waar iedereen zich gewaard, thuis en veilig voelt. Daar willen ze zelf graag aan bijdragen.
“Als gemixt huishouden snappen we de gevoeligheden maar ook de mooie kanten van verschillende culturen. We brengen graag mensen met elkaar in contact en kunnen als brug dienen.” Bijvoorbeeld bij een buurtbarbecue, want het vlees en de Syrische gegrilde paprika’s van Mohamad schijnen heerlijk te zijn.

Terug naar De Buren

 

Zoekvenster sluiten