Kopen in Vredeoord

‘Hier kunnen ze jeugdherinneringen maken’

Kopen-in-Vredeoord-Nieuwbouw-Eindhoven-Angelique-Antony

Angelique en Antony zien het helemaal voor zich: hoe hun tweeling straks lekker buiten kan spelen. “Geen auto’s, veel natuur. We kunnen niet wachten.”

Elke dag trekken Angelique en Antony erop uit met Cayden en Nora van 2,5 jaar. Even naar het park, of gewoon een stukje wandelen. Dan zoeken de kinderen blaadjes, steentjes, veertjes of bloemetjes. “We vinden het belangrijk dat ze kunnen buitenspelen in het groen”, vertelt Angelique.

Daarom verhuist het gezin binnenkort naar hun nieuwe thuis op Vredeoord. Een huis met tuin en met veel openbaar groen. “Hier kunnen ze opgroeien, spelen met andere kinderen, een stukje rennen zonder dat er steeds auto’s rijden. Hier kunnen ze mooie jeugdherinneringen maken!”

Bewuste buurt

“Het is dus vooral voor onze kinderen dat we op Vredeoord willen wonen, ook op de lange termijn.” Het gezin leeft bewust duurzaam. Veel fietsen en lopen, een auto delen en je rotzooi opruimen. Antony organiseerde in zijn huidige wijk al een afval-opruimmiddag. Een energiezuiniger huis, zoals op Vredeoord, past daarbij. “Dat maakt echt een groot verschil met onze huidige woning.”
Bovendien zien ze ook bij de toekomstige buurtgenoten de wens om beter te zorgen voor de aarde. Ze hopen samen met buren hierover na te denken en aan te pakken. Daarvoor hebben ze allerlei ideeën, bijvoorbeeld windmolens in speelbomen en solarverlichte voetpaden.

Terug naar De Buren

 

Zoekvenster sluiten